Home / Servicii / Editare / Publicare

Editare / Publicare

3D ARTE CONCEPT este o editura axata pe publicarea de carte stiintifica din toate domeniile, dar si de carte beletristica si poezie daca se incadreaza in politica de marketing a editurii si daca satisfac cerintele actuale ale publicului.

 

INFORMATII UTILE PENTRU EDITARE DE CARTI / REVISTE

Cei interesati de publicarea unei carti sunt rugati sa ne contacteze prin e-mail sau telefonic.

Pasii ce trebuie urmati pentru a vi se publica o carte la Editura 3D ARTE CONCEPT sunt simpli:

– ne trimite-ti prin e-mail manuscrisul in format electronic, iar redactorii Editurii 3D ARTE CONCEPT se vor ocupa de toate detaliile: tehnoredactare, corectura, executie coperta, tiparire

• pentru editarea cartii si obtinerea numarului ISBN autorii trebuie sa depuna la editura, prin e-mail, o cerere (care va contine titlul cartii, numele autorului/autorilor (numele ce va apare pe carte si numele din actul de identitate, serie si numar al actului de identitate, CNP, adresa), formatul cartii, numarul de pagini, tirajul) si o recomandare din partea unuia sau a mai multor specialisti in domeniu; pe baza acestei cereri se va intocmi contractul de editare;

• pentru tiparirea revistelor si obtinerea numarului ISSN autorii trebuie sa depuna la editura macheta copertii si macheta primului numar ce se doreste a fi publicat. Publicarea unei reviste poate fi in format standard/tiparit sau in format on-line.

 

Etapele de editare si tiparire a unei publicatii

Etapa I:
Prezentarea manuscrisului la editura.

Autorul / autorii / agent editorial contacteaza editura si propune o carte spre editare. Editura va stabili un termen in care trebuie sa dea un raspuns solicitantului. In general termenul este de minimum 30 de zile.

Etapa a II-a:
Analiza manuscrisului si introducerea lui in planul editurii

La Editura 3D ARTE CONCEPT, un lector cu experienta, citeste cu atentie manuscrisul si evalueaza oportunitatea publicarii lui. Se va lua in calcul calitatile textului, renumele autorului, in ce masura genul si subiectul se incadreaza in politica de marketing a editurii, publicul tinta caruia i se adreseaza publicatia, interesul acestuia fata de subiect / autor, sansele de promovare a cartii, vandabilitatea ei.

Etapa a III-a
Antecalculatia

Daca manuscrisul este acceptat de catre lectorii Editurii 3D ARTE CONCEPT, se face o prima estimare tehnico financiara: format finit, nr de pagini, calitate hartie, tiraj estimat, colectia in care poate fi inclus, data aproximativa de aparitie. Apoi volumul este introdus in planul editorial.

De regula, la Editura 3D ARTE CONCEPT, publicarea se face pe cheltuiala autorului. In acest caz este stabilit pretul pe care il cere Editura 3D ARTE CONCEPT pentru publicarea volumului si conditiile de plata.

La tiraje de pana la 500 de exemplare, editura publica carte doar cu finantare provenita din partea autorului. De la tiraje incepand cu 501 exemplare, editura, in functie de diversi factori (subiectul cartii propuse, imactul pe care editura considera ca il va avea asupra publicului, vandabilitatea carti etc.) poate deveni cofinantator al proiectelor editoriale propuse.

Etapa a IV-a
Contractul cu autorul

Ofertantul este invitat la negocierea si semnarea contractului
Daca ofertantul este un intermediar (agent editorial) se intocmeste un contract si cu acesta, care-l reprezinta pe autor. Prin contract se stabilesc drepturile si obligatiile partilor. Elementele principale sunt durata contractului, tirajul publicat si suma care revine autorului si/sau reprezentantului acestuia din vanzarea cartii publicate (care poate fi un procent din incasarile lucrarii). Aceleasi informatii trebuie sa figureze in contractul editurii cu autorul (sau cu mostenitorii lui, daca autorul nu e in viata). Exemplarele nevandute raman spre vanzare sub tutela editurii chiar si dupa expirarea contractului de publicare. Editura stabileste pretul cartii in functie de cererea si oferta pietii de carte. Pretul poate varia, creste sau descreste in functie de interesul publicului si de diversi factori cultural-economici. In cazul execeptional in care cartea nu se vinde prea bine sau deloc, editura poate face reduceri de pret, fara a anunta in prealabil autorul. Autorul va primi procentul ce ii revine prin contract in functie de pretul fiecarui exemplar vandut.

Etapa a V-a
Traducerea

Daca volumul este intr-o limba straina acesta va fi dat la traducere unui colaborator, expert în traduceri din/(si in) limba respectiva dar si al limbii romane.

Etapa a VI-a
Redactarea

Manuscrisul este printat si preluat apoi de un redactor specialist in domeniul literar in care se incadreaza opera litarara respectiva, care il citeste cu atentie. Redactorul verifica ortografia, punctuatia, corectitudinea sintaxei si aduce textul la forma ceruta de normele de editare stabilite de Editura 3D ARTE CONCEPT.
Redactorul verifica fluenta frazelor si claritatea ideilor, cauta posibilele inadvertente si, in general, propune autorului modificari care pot merge de la simple reformulari pana la restructurari de capitole. In cazul unor greseli grave de exprimare, ortografice, gramaticale etc., editura va cere autorului o revizuire si o corectare a ”manuscrisului”. In cazul in care ”manuscrisul” nu a fost revizuit si corectat corect, editura poate publica cartea in forma initiala trimisa de autor.

Etapa a VII-a
Machetarea

Redactorul Editurii 3D ARTE CONCEPT, impreuna cu un specialist in aranjarea in pagina numit machetator, stabileste cum va arata cartea buna de pus pe raftul librariilor: ce dimensiuni va avea, aspectul literelor textului, aspectul titlurilor capitolelor, distributia pe fiecare pagina a textului, etc.

Etapa a VIII-a
Tehnoredactarea

Texul brut impreuna cu aceste informatii sunt preluate de tehnoredactor care materializeaza parametrii stabiliti la machetare si obtine pe calculator aspectul dorit al lucrarii.

Etapa a IX-a
Bunul de tipar

Textul este printat si verificat atat de redactor cat si de autor. Sunt identificate ultimile erori sau modificari iar printul astfel corectat este retransmis tehnoredactorului pentru a le introduce in computer si predat spre tiparire.

Etapa a X-a
Coperta

Pentru realizarea copertii, Editura 3D ARTE CONCEPT colaboreaza cu graficiani experti in domeniul si va fi finalizata dupa avizarea ei de catre redactor. Pentru realizarea copertii, Editura poate tine cont de sugestiile autorului.

Etapa a XI-a
Tiparirea

Mansucrisul si coperta sunt predate in format electronic tipografiei cu care Editura 3D ARTE CONCEPT colaboreaza. Dupa tiparire, tirajul este receptionat de reprezentantul editurii si adus in depozitul acesteia.

Etapa a XII-a
Promovarea si difuzarea

Promovarea se face atat on-line pe site-ul editurii, fiecare carte avand pagina de prezentare proprie, cat si prin manifestari culturale. Lansarile de carte sunt optionale, iar cheltuielile intra in atributia autorului. Semnalarea cartii in reviste de specialitate este optionala si se face pe cheltuiala autorului.

Vanzarea cartii se face atat on-line, dar pe baza contractelor preexistente, departamentul insarcinat cu vanzarea cartilor, distribuie volumele si catre retelele regionale si nationale de distributie si difuzare.

Editura 3D ARTE CONCEPT, prin lanturile de distributie proprii sau prin cele ale partenerilor contractati de catre editura, va asigura o promovare intensa a publicatiei dumneavoastra.

Top